Han Swinkels, voorzitter van de hockeyclub en lid Merijn Simons ondersteunen de actie van harte.
Han Swinkels, voorzitter van de hockeyclub en lid Merijn Simons ondersteunen de actie van harte. Foto: eigen collectie.

MEP betrekt kinderen arme gezinnen bij hockeysport

Sport

Hockeyclub MEP zamelt in april lang houdbare levensmiddelen in voor de Boxtelse voedselbank. Daarnaast biedt ze kinderen uit gezinnen die ondersteuning krijgen van de armoedebestrijdingsorganisatie, een gratis hockeyclinic. En daar blijft het niet bij.

Winny van den Aker namens MEP: ,,Het zou vreemd zijn de jeugd enkel een clinic aan te bieden en het daar dan bij te laten. We hopen kinderen die graag hockeyen aan de club te binden. De vereniging wil voor iedereen toegankelijk zijn. Ook voor kinderen uit gezinnen die het lidmaatschap van een sportclub niet kunnen betalen. Organisaties als stichting Leergeld Boxtel bieden hen de kans toch mee te doen of wijzen hun ouders de weg naar andere instanties. MEP kan daarbij helpen.” De precieze datum van de gratis training is nog niet bekend.

Het initiatief van de hockeyclub voorkomt dat kinderen langs de zijlijn komen te staan. Van den Aker: ,,Er zijn meer mogelijkheden dan menigeen denkt. Sporten is belangrijk voor de jeugd, maar vooral ook het niet buiten de boot vallen.”

Houdbare producten

Zowel de inzameling als de clinic behoren tot het project MEP maatschappelijk. Onder die noemer zet de hockeyclub zich in voor de lokale samenleving. Leden, en niet-leden, kunnen in het clubhuis in park Molenwijk lang houdbare levensmiddelen doneren. Pasta bijvoorbeeld, blikgroenten, pindakaas, rijst en dergelijke. 

De voedselbank kan daarmee weer gezinnen met een smalle beurs helpen. De uitnodigingen voor de hockeyclinic lopen via deze organisatie, die de mensen die ervoor in aanmerking komen, kent.

Uit de krant