Volop feest op de Markt tijdens het Boxtels Oranje Festival tijdens Koningsnacht.
Volop feest op de Markt tijdens het Boxtels Oranje Festival tijdens Koningsnacht. Foto: Marie Fick

Boer Harm stuwt kaartverkoop Koningsnacht op

Cultuur

Het Boxtels Oranje Festival op Koningsnacht, vrijdag 26 april kan rekenen op extra belangstelling door de komst van internetsensatie Boer Harm. Het festijn op de Markt dat om 18.30 uur start nadert het predicaat ‘uitverkocht’.

Zo’n 85 procent van de kaarten is momenteel verkocht, weet medeorganisator Jordy van den Boer. ,,We zijn nóg niet volledig uitverkocht, maar de ervaring leert dat veel bezoekers pas in de laatste week beslissen. In vergelijking met vorig jaar loopt de ticketsale nu beter.”

Identiteit onbekend

Een kleine twee weken geleden maakte Oranje Festival Boxtel, dat Van den Boer samen met Boxtel Vooruit en horecastichting Events Boxtel (SEB) organiseert, de komst van Boer Harm bekend. Dit ludieke type, wiens identiteit onbekend is, verovert sinds een maand het internet. Dat gebeurt met het schunnig liedje Brommers Kieken, een opmerkelijk rapnummer met Achterhoeks dialect. 

Vervanger

Van den Boer zag artiest Billy Dans afhaken vanwege een televisieoptreden en moest op zoek naar een vervangende act. Het populaire alternatief heeft de kaartverkoop flink opgestuwd, weet de Boxtelse producent annex zanger: ,,Binnen een halve dag na de bekendmaking gingen honderdvijftig kaarten extra van de hand.” Ook de dagen erna gingen er meer tickets de deur uit. Er is plek voor maximaal 1.500 mensen op de Markt, een toegangsbewijs kost inmiddels 12,50 euro.

Programma

DJ Dominic Graat: 18.30-01.00 (tussen overige optredens door).
Boer Harm: 18.45-19.15.
Wesly Bronkhorst: 19.45 - 20.15.
Smerrig Diskjochies: 21.00-22.00.
Abba Fever XS: 22.15-22.45.
DJ Dune: 23.00-00.00.

Volle bak feest tijdens het Boxtels Oranje Festival woensdagavond tijdens Koningsnacht op de Markt.

Uit de krant